free web creation software
Admin

Admin/Feltöltés ideje: 2019-06-17 15:01:42

Keresési vagy Display hálózat?

Ahhoz, hogy hatékony legyen a hirdetése, tudnia kell, hogy az Adwords hirdetéseken belül melyik hálózat a megfelelő az online hirdetés számára.

Ahhoz, hogy hatékony legyen a hirdetése, tudnia kell, hogy az Adwords-ön belül melyik hálózat a megfelelő a hirdetése számára.

MI AZ A DISPLAY HÁLÓZAT?

A display hirdetések olyan hirdetések, melyek a Google display hálózatán jelennek meg. Ezek olyan külső weboldalak, melyek megjelenítik a Google hirdetéseit. Ez sok millió weboldalt jelent, amivel az internethasználók 90 százaléka elérhető. A display hirdetések lehetnek szövegesek, szalaghirdetések (képekkel, animációkkal kiegészített hirdetések), Gmail-hirdetések, applikációban megjelenő hirdetések. A display hirdetések azok számára jelennek meg, akik szerepelnek az általad meghatározott közönségben. Többek között tud célozni:

  • Kulcsszavakra vagy kapcsolódó témákra
  • Weboldalakra
  • Érdeklődésen, demográfiai adatokon, aktivitáson alapuló közönségekre.

Ami fontos, hogy a display hirdetésekkel elsősorban a vásárlói ciklus elején járó felhasználókat tudja elérni. Ők azok, akik még nem keresnek aktívan egy bizonyos terméket, azaz nem jelennek meg a keresőben egy bizonyos keresési kifejezést beírva. Őket a keresési hálózaton éred el.

MI AZ A KERESÉSI HÁLÓZAT?

Amikor valaki Adwords-ről beszél, akkor elsősorban ezekre a keresőhirdetésekre gondol. Ezek azok a hirdetések, melyek a keresési találatok felett és alatt jelennek meg. A keresőhirdetéseket a beírt keresési kifejezések aktiválják: ha egy felhasználó által beírt kulcsszó egyezik a Te kulcsszavaddal, akkor a hirdetésed megjelenhet a találati oldalon. A keresőhirdetések PPC (pay per click) alapon működnek, ami azt jelenti, hogy akkor fizetsz, ha kattintanak a hirdetésedre, nem pedig akkor, ha megjelenik.

MELYIKET VÁLASSZA?

Amikor a választásra kerül a sor, akkor nem szabad pusztán az átkattintási arány (CTR) vagy éppen a CPC, azaz a kattintásonkénti költség alapján választani. Hiszen az átkattintási arány lényegesen rosszabb a display hálózaton. Ugyanakkor olcsóbbak is a kattintások. Ennek oka, hogy a keresőben már olyan felhasználókat érsz el, akik készen állnak a vásárlásra, hiszen aktívan keresnek egy-egy termékre. Ezért a CTR nyilván magasabb. Ugyanakkor viszont a display hálózaton sokkal kisebb a verseny egy-egy kulcsszóra, ami lejjebb viszi a költséget.

TOVÁBBI TÉMÁINK

Lekattintja a konkurencia a hirdetését?

Lekattintja a konkurencia a hirdetését?

Most egy kicsit arról fogunk beszélni Mi történik akkor hogyha a hirdetéseinket a konkurencia lekattintja? Valóban létezik-e ez, vagy valaki kitalálta?

Elolvasom

Dinamikus remarketing hirdetések

Dinamikus remarketing hirdetések

A remarketing lehetővé teszi, hogy hirdetéseket jelenítsen meg olyan embereknek, akik korábban már meglátogatták webhelyét.

Elolvasom

Google hirdetések: Mik azok a Google hirdetések és hogyan működnek?

Google hirdetések: Mik azok a Google hirdetések és hogyan működnek?

Másodpercenként 2,3 millió keresést hajtanak végre a Google-on, és a keresési eredményoldalak többsége Google hirdetéseket tartalmaz.

Elolvasom